Pepparkaksruta med creamcheeseglasyr
Ingredienser (1 plåt):
* 150 g margarin
* 4 dl socker
* 4 ägg
* 3 dl gräddfil
* 4 dl vetemjöl
* 2 msk pepparkakskrydda
* 2 tsk bikarbonat
Glasyr:
* 50 g margarin
* 200 g creamcheese light
* 2 dl florsocker
* 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman maragrin och socker. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt gräddfilen och sedan också mjöl, kryddor och bikarbonat. Rör ihop till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i en braspanna och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 30 min.
Rör samman alla ingredienser till glasyren tills den blir slät och fin. Bre glasyren över kakan när den svalnat och skär sedan i rutor i valfri storlek.
/Helena
så härligt goda de ser ut
va fina! och säkert jättegoda :)
Oj så mycket smaskigt du har gjort och ätit den senaste tiden!!! Har inte hunnit kolla runt i mina favvobloggar så mycket på sista tiden. Nu tar jag igen lite ;) Vart har du köpt strösslet? Det såg så juligt ut :)