Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon


Ingredienser (en brödform):
* 100 g margarin
* 2,5 dl farinsocker
* 3 ägg
* 4 dl fin glutenfri mjölmix
* 1 tsk bakpulver
* 1 påse pepparkakskryddor (20 g)
* 2 dl vatten
* 4 msk lingonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en avlång brödform. (Tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du vill göra kakan glutenfri.) Vispa margarin och farinsocker med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke och blanda sedan samman allt. Tillsätt vatten och lingonsylt och blanda ordentligt. Häll ned smeten i formen och grädda i ugnen ca 1 h.

/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback