Chokladbiskvier

Tänkte bjuda på ett recept som vi använde oss av på fiket i söndags. Nämligen chokladbiskvier, och de blev mycket uppskattade!


Ingredienser (till ca 25 st stora):
Botten:
* 500 g mandelmassa
* 2-3 äggvitor (beroende på hur stora äggen är)
Chokladkräm:
* 200 g margarin
* 3 dl florsocker
* 2 äggulor
* 4 msk kakao
Garnering:
* ca 200 g choklad (gärna lite mörkare)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med äggvitorna till en kletig smet. Klicka ut på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut klickarna till en lagom biskvistorlek (de flyter Inte ut i ugnen). Grädda i 10 minuter i ugnen. Lossa från pappret så fort de små bottnarna kallnat lite.
Blanda ihop alla ingredienser till chokladkrämen. Blanda väl så att det inte återstår någon smörklump. När bottnarna kallnat brer du på krämen på biskvierna.
Smält chokladen (i micron eller vattenbad) och doppa ner ovansidan (den med smörkrämen) av biskvien i chokladen. Låt svalna och stelna på bakplåtspapper. Klart!

/Helena


Kommentarer
Postat av: Therése

Mitt måste när jag fikar på café, vad gott det ser ut!

2009-09-01 @ 17:03:23
URL: http://tesssielur.blogg.se/
Postat av: Camilla

Åh, mumma! Biskvier är en av mina favoriter, kanske borde testa receptet :)

2009-09-02 @ 00:04:04
Postat av: Filibabba

mmm de där får jag prova en annan söndag :)

2009-09-02 @ 15:18:03
URL: http://filibabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback