Dubbla nötmaränger med kaffecrème
Dessa blev riktigt riktigt goda!! Den sega och nötfylliga marängen passar perfekt tillsammans med den underbart goda och lena kaffekrämen. Och vill man bara ha en liten kaka till kaffet så passar denna utmärkt.
Ingredienser (till ca 30-40 st):
* 200 g hasselnötskärnor
* 5 dl florsocker
* 3 äggvitor
Fyllning:
* 1 dl kaffe
* 1 msk vetemjöl
* 1 äggula
* 125 g margarin
* 1 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Mal eller mixa nötterna och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner nötblandningen. Klä en plåt med bakplåtspapper och mjöla den lätt. Klicka ut smeten på plåten, ca 1-2 tsk smet i varje klick. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Blanda kaffe, vetemjöl och äggula i en kastrull och värm upp på spisen. Låt sjuda tills den tjocknar och ta sedan av från plattan att svalna. Blanda (ex. med en gaffel) margarin, florsocker och vaniljsocker till en mjuk smet. Blanda ihop denna smeten med den kalla kaffesmeten. Rör ihop till en slät och fin kräm.
Bred krämen på en nötmaräng och tryck sedan dit ytterligare en ovanpå.
/Helena
Åh vad härligt med ett lite "enkelt" recept :) Detta kunde vara något för mig!
Låter gott det där :)
ser ut som såna macarons med det kanske är såna! :)
ok. då ska jag prova göra dessa en dag! :)