Saftig citronkaka med glasyr
Ingredienser (till en kaka):
* 200 g margarin, rumstempererat
* 2 dl socker
* 4 st ägg
* 1 tsk vaniljsocker
* skalet från 1 st citron
* 4,5 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 0,25 tsk salt
* 0,5 dl citronjuice
Glasyr:
* saften av en halv citron
* florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och smöra och bröa en form med löstagbar botten. Vispa samman smör och socker till en "fluffig" blandning. Blanda i äggen, ett i taget, och sedan också vaniljsockret och citronskalet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör sedan ner detta, tillsammans med citronjuicen, i den andra smeten. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 45 min.
Pressa ut saften av en halv citron, ca 2 tsk citronsaft, och blanda med florsocker tills det får en lagom konsistens. När kakan har svalnat kan du bre på detta ovanpå.
/Helena