Fiskgratäng med sambal oelek
En stark och god fiskgratäng!
Ingredienser (ca 3 port):
* 400 g "vit" fisk, ex. Alaska pollock (läs WWF:s fisklista för att vara på säkra sidan innan du köper fisk:)
* 2,5 dl milda minimat
* 2 tsk sambal oelek
* 1 msk flytande kyckling- eller fiskbuljong
* ca 400 g fryst broccoli i bitar
* 1 burk skivade champinjoner
* salt och peppar
(* riven ost om man vill ha det på toppen)
Gör så här:
Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred ut champinjonerna ovanpå och sedan broccolin (som du tinat ex i micron). Blanda minimat, sambal oelek, buljong samt lite salt och peppar efter smak. Häll detta i gratängformen. Strö över lite riven ost om du vill ha det på. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 min. Gratängen passar bäst till pressad potatis eller klyftpotatis.
/Helena
Den var jättegod, och sambon älskade den oxå :D
Vilka goda rätter du har!!!jättte bra, ha det bra