Rotsakswok med kycklingkorv

Denna rätt är förutom väldigt god också väldigt bra ur miljösynpunkt! Den innehåller ingredienser som odlas i Sverige och som inte har så stor klimatpåverkan. Dessutom är dessa ingredienser väldigt billiga. Idag köpte jag vitkål och morötter för 3 kr/kg! Det gäller att ta tillvara på vad säsongen har att erbjuda, speciellt också om man är student.


Ingredienser (3 portioner):

* ca 300 g kycklingkorv (eller falukorv om man hellre vill ha det)

* 300 g vitkål

* 2 morötter

* 1 stor palsternacka eller 2 små

* 1 purjolök

* 2 äpplen, svenska

* 1 msk rapsolja

* 2 msk soja

* 1 msk honung

* 1 tsk örtsalt

* ½ tsk chilipulver

Gör så här:

Skär korven i bitar. Strimla kålen. Skala och skölj rotfrukterna och purjolöken och skär i tunna strimlor. Kärna ur och skär äpplena i bitar.

Hetta upp en wokpanna. Lägg i rotfrukter och vitkål och fräs ca 5 minuter i oljan.

Tillsätt lök, äpple och korv och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt sedan soja, honung, kryddor och låt puttra ihop tills rotfrukterna känns lagom i konsistensen.


/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback