Peanutbutterfudge

...eller jordnötssmörs-fudge som det blir på svenska. Tycker dock att det engelska namnet låter lite bättre, och det känns dessutom som ett riktigt Usa:igt julgodis! Sjukt goda är dessa bitarna, så Varning! Man kan inte sluta äta...


Ingredienser (många!!):
* 1 st burk jordnötssmör (ca 400 g)
* 350 g margarin eller smör
* 2 tsk vaniljsocker
* 11,5 dl florsocker

Gör så här:
Smält maragrinet i en kastrull på spisen och klicka också i jordnötssmöret. Rör runt tills det blandat sig fint tillsammans. Blanda sedan ner vaniljsocker och florsocker och blanda väl! Häll/tryck ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Lägg ytterligare ett papper ovanpå smeten, och tryck ut smeten genom att trycka med händerna på bakplåtspappret - tills smeten har fått lagom tjockhet (vad man föredrar). Ta bort det översta pappret och ställ svalt att stelna. Efter ca 1 h kan man skära fudgen i rutor och njuta av!!

Nu är det sista rycket som klubbverkare! Ska till Kalmar nu och förbereda kvällens personalfest! Alla som jobbat på Kalmat minst fyra gånger under terminen får gå. Det ska bli jättekul! Och kvällens tema är sagor så jag ska gå som Snövit! Jag har till och med färgat håret svart dagen till ära!

/Helena


Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi

LÅter mumsigt!

2009-12-18 @ 09:47:11
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback