Mammas blåbärspaj

Denna blåbärspaj har jag växt upp med och godare kan det inte bli! Självplockade blåbär ska det också vara, för maximal smakupplevelse...  mums! Jag har lite blåbär i frysen om begäret faller på...

 
Ingredisenser:
* ca 6 dl blåbär
* 1-1,5 dl strösocker
Smulpaj:
* 3 dl vetemjöl
* 2 msk socker
* 0,5 tsk bakpulver
* 100 g margarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bären i en eldfast form och strö sockret över. Blanda vetemjölet med sockret och bakpulvret. Finfördela margarinet i mjölblandningen. Häll sedan den smågryniga degmassan över blåbären och täck hela ytan. Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.
Om man vill kan man göra lite mer deg så att man även kan ha deg i bottnen, under bären.


/Helena


Kommentarer
Postat av: Jenna

Oj så trevligt. Då måste jag åka in och fika någon söndag helt bestämt!



har ingen koll på det där med nationerna... Försökte läsa igenom infobladet om nationerna men blev inte klokare för det. Vilka "är bäst"? Såg att alla verkar ha egna bibliotek och dyl. Kan man fortfarande ex sätta sig på vilket bibliotek som helst oavsett nation? Hur mycket påverkar "nationsvalet" ens tillvaro? :) Du ser, jag har verkligen noll koll.

Åker in till Uppsala för upprop på torsdag första gången. Försöker envist få tag på en cykel tills dess! Du känner ingen som har en cykel till salu möjligtvis?

2009-08-25 @ 12:44:57
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Filibabba

blåbärspaj med vaniljsås kan vara det godaste som finns!!

2009-08-25 @ 13:38:03
URL: http://filibabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback