Helenas lilla äppelpaj

Denna lilla "pajen" är tänkt till en liten gratängform för ca två personer. Den är underbart knaprigt god och går snabbt att göra! Den blir syrlig, men kardemumman neutraliserar det perfekt :)
Ett passande, men dock väldigt långt, namn på denna pajen är;

Helenas lilla goda krispiga och kardemummadoftande snabba äppelpaj :)
  
Du behöver:

* tre små äppel

* knappt 1 dl havregryn

* 2 msk solroskärnor

* 2 msk rörsocker

* 1 msk smör

* ½ tsk kardemumma

* samt russin efter behag

Gör så här:

Kärna ur äpplena och skär dem i små klyftor. Lägg dem i en liten ugnssäker form.

Blanda ihop de andra ingredienserna och fördela blandningen över äpplena.

Grädda i 225 grader i ugnen i ca 20-25 minuter. Mumma!

Äppelpaj är ju så himla gott att äta nu på hösten!
/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback