Ugnsrostade rotsaker med god sås

Verkligen höstig rätt! Färgglad och nyttig och verkligen i säsong just nu!
 
 
Vi använde oss av morot, matpumpa, palsternacka, rödbeta, gulbeta, kålrot, fänkål, rödlök, paprika, potatis, broccoli och sötpotatis! Hacka alla grönsaker i bitar och lägg på en plåt. Häll över lite rapsolja och salta, peppra och använd också gärna timjan och kanel (jättegott med kanel på). Alla grönsaker skall vara inne ca 40 min i 200-225 grader. Dock så lägg in paprikan och rödlöken efter ca halva tiden, så blir den lagom. Brocolin kokade vi vid sidan av, men den kan man också ugnsbaka om man vill.
 
Till grönsakerna hade vi Creme fraishe lätt med smak av paprika/chili samt en hemmagjord sås med turkisk yoghurt, äpple, senap och mango chutney. Och så hade vi rött vin till. Flaskan ni ser på bilden var en nyhet, dock inte så god enligt mig, så inget vin jag skulle rekommendera.
 
En supergod måltid med bästa sällskapet! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback