Omelett med tomat, basilika och oliver

Köpte en stor laddning ägg häromdagen så därför blev det omelett en kväll! Snabbgjord mat efter träningen, men mycket protein i. Funderade också på att ha tonfisk i, skulle nog passa bra det med. Dock blev jag inte så mätt. Jag åt upp hela omeletten. Men det kanske kan vara en idé att servera en god och matig sallad till, så kanske den räcker till två personer.

 
Såhär såg omeletten ut under gräddningen… Inte ritkigt klar än… Och sedan åts den med lite sallad.

 

Ingredienser (1-2 port):

* 4 st ägg

* 4 msk mjölk

* salt, peppar och basilika

* 1 st gul lök

* 1 st vitlöksklyfta

* 1 st tomat

* 5 st soltorkade tomater i olja, avrunna

* ca 10 st svarta urkärnade oliver

 

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och bryn i lite flytande margarin i stekpanna. Vispa samman ägg och mjölk och krydda ”smeten”. Häll i löken i smeten. Skiva tomaten och hacka de soltorkade tomaterna i småbitar. Häll smeten i stekpannan. Lägg i tomater och oliver. Grädda på låg värme tills omeletten är stelnad. Man behöver inte vända på den.

 

/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback