Kikärtsgryta med jordnötssmör

En dietistvän brukar göra ett liknande recept, och eftersom jag har så mycket jordnötssmör i kylen (inför jordnötssmörs-testning) så passade denna grytan utmärkt idag!
Den blev verkligen jättegod!! Om man lägger till några dl vatten kan man nog även ha det som soppa!


Ingredisenser (3-4 port):
* 2 st gula lökar
* 2 st vitlöksklyftor
* 2 st morötter
* flytande margarin att steka i
* 1 kg krossade tomater
* salt, svartpeppar samt chilipulver
* 1 tsk curry
* 1 fpk/burk kikärtor, ca 250 g
* 4 msk jordnötssmör
* 2 tsk soya
* 1-2 tsk röd currypasta

Gör så här:
Hacka löken och vitlöksklyftorna. Skär slantar av morötterna. Fräs allt i flytande margarin i en gryta. När lök och morötter mjuknat så häll i de krossade tomaterna. Salta, peppra, samt lägg i lite chilipulver och curry. Blanda ner kikärtor, jordnötssmör, soya och röd currypasta. Låt det bli varmt och rör om ordentligt. Smaka av och krydda ev. lite mer.

Servera grytan till ris eller matvete, eller ät den precis som den är. Jag toppade med några svarta oliver! Att toppa med några jordnötter hade nog inte heller varit fel!

/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback