Ajvar-relish-biffar

Ajvar relish är en krydda/"pasta" som blivit mer och mer populär i Sverige. På Wikipedia står att läsa att Ajvarn ursprungligen kommer ifrån Serbien. Och nere på Balkan är det väldigt populärt, märkte jag när jag var där i somras. Ajvarn jag använde här i mina biffar, var faktiskt köpt i svensk mataffär men tillverkad i Kroatien.

Dessa biffarna är otroligt goda! Börja med 2 msk Ajvar i dem. Testa vad du tycker om smaken, och redigera mängden ajvar till nästa gång du gör dem. Det är lite olika hur mycket smak och hur starkt man vill ha dem!


Ingredienser:
* 600 g bland- eller lammfärs
* 1 ägg
* 2 msk stark Ajvar relish
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda färs, ägg, ajvar, salt och peppar. Forma färsen till små pannbiffar och stek dem i olja/flytande margarin i ca 3 min på varje sida.

Servera med pasta eller klyftpotatis, grönsaker samt en klick Ajvar! Mums!

/Helena


Kommentarer
Postat av: Elina

Det skulle vara jättekul om du gjorde en liten resumé av 2011! Det ser jag fram emot! :) Det där med zinkintaget kommer nog under just julen att tyvärr bli ganska lågt... Får väl ta igen det senare!! ;) KRAMAR!

2011-12-23 @ 16:46:03
Postat av: Sofie

Jag vill önska dig en riktigt god jul :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback