Testning av två brödnyheter från Pågen: Lant & Veteklämmor

 
Pågen Lant: Surdegsbröd med durumvete. God att äta med smör och ost, dock lite torrt. Och sen tyckte jag faktiskt att det var rätt tråkigt. Det känns som ett vanligt vitt bröd. Det smakar ju inte alls som surdegsbröd man gör själv eller som man köper på bageri. Så nej, ingen höjdare. Mätt blev man inte heller - kunde ha ätit hur många skivor som helst. Brödet innehåller 3,5 g socker/100 g och 5,5 g fiber/100 g. Inte så mycket socker alltså, men rätt lite fiber. Betyg: 2 av 5


Bild ifrån: http://www.pagen.se/matbrod/ljusa-portionsbrod/Pagen-Veteklammor/

Pågen Veteklämmor: Innehåller 9,5 g socker/100 g och 3 g fiber/100 g. Alltså verkligen inget "nyttigt" bröd. Man blir inte mätt och det innehåller mycket socker. Detta är vad jag skulle kalla ett "bebisbröd", som lixom smälter bort i munnen och är lätt för barn att äta. Jag kan ju dock inte annat än att erkänna att brödet är gott, för det var det! Jag älskar när brödet smälter i munnen och jag vill bara ha mer!!! Men just därför skulle jag aldrig köpa detta brödet, med risk för att äta alldeles för mycket eftersom det inte ger någon mättnad. Men som sagt, bra för barn som äter lite dåligt. Betyg: 1 av 5

/Helena


Kommentarer
Postat av: Edit

Just ja, jag kom på att jag har en fråga. Den kanske har ställts förr? Vad tycker du om det Jonas Colting säger i den här diskussionen?



http://www.runnersworld.se/artiklar/jonas-colting-vs-axa-kolhydratsbluffen.htm



Om AXA's dietist:

"Hon är liksom de flesta svenska dietister lindade kring Livsmedelsverkets finger, ett finger som varit så långt upp i röven på lobbyister, producenter och den spannmålsproducerande bondemaffian som det bara går och där det földaktligen rådit ett totalt mörker!

Livsmedelsverkets studier och så kallade experter har under det senaste fullständigt dömts ut, på ett osedvanligt hårt sätt för att vara akademiska sammanhang, och där man överhuvudtaget ifrågasatt Livsmedelsverkets roll att styra svenska folkets kosthållning när de är så uppenbart inkompetenta att tolka studier eller att tillgodogöra sig modern forskning."



2011-04-07 @ 13:27:37
URL: http://editpedit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback