Pågen "Lingongrova" VS. NYA Pågen "Lingongrova Special"

 
Bilder ifrån: http://www.pagen.se/matbrod/morka-skivade-brod

Som dietist får man många frågor om vilket bröd som är nyttigt. Det vanligaste brödet som folk äter, och som de tror är nyttigt, är just: Pågen Lingongrova! Tyvärr är det brödet dock inte alls speciellt nyttigt eftersom det innehåller så mycket socker. Men nu har alltså Pågen kommit med en ny variant av Lingongrova, och den är faktiskt nyttigare! Något att rekommendera för personer som är fästa vid sin Lingongrova men skulle behöva äta lite lite bättre.

Den "vanliga" Lingongrovan innehåller 9 g socker/100g och 6,5 g fiber/100 g.
Denna nya Lingongrova Special innehåller 5 g socker/100g och 7 g fiber/100 g. Alltså nästan hälften så mycket socker men dock bara 0,5 g fiber mer.

Men jag tyckte brödet var gott! Det smakade något och jag gillar att det är mycket yta att lägga pålägg på. Åt det med leverpastej och gurka och även med philadelphiaost, skinka och tomat. Mums!

/Helena

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Gillar Lingongrova eftersom det känns "nytt" ganska länge.. Kanske ska prova special om det är bättre.. :)

2011-04-04 @ 21:03:48
URL: http://karinjeanettesblogg.blogg.se/
Postat av: Susanna

Jag tyckte lingongrova special var mycket godare, lite mer att "bita i". Håller med att den stora ytan passar perfekt för gott pålägg! :)

2011-04-05 @ 19:01:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback