Chokladtoffee-cupcakes med hallongrädde
Ingredienser (ca 15 st):
* 100 g margarin
* ca 70 g färskost, ex. philadelphia
* 1 dl socker
* 1 dl farinsocker
* 2 st ägg
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 tsk bakpulver
* 1/2 krm salt
* 2,5 dl vetemjöl
* 8-15 st chokladtoffee-godisar (finns i lösvikt, eller går det bra med ex. cloetta-rulle)
Topping:
* vispgrädde, ca 2 dl
* 2 tsk hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det rumstempererade, och lite mjuknade, margarinet med osten, sockret och äggen. Vispa tills smeten är slät och det inte finns några smörklumpar kvar. Blanda ner vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Rör till en slät smet. Klicka ner smeten i muffinsformar, fyll till ca hälften av formen. Tryck ner en hel eller halv chokladtoffee-godis i varje muffins. Dela varje bit gärna på två, så rinner lakritsen ut bättre i muffinsen. Grädda i ugnen i ca 18-20 min.
Vispa grädden och blanda sedan i sylten. Spritsa på muffinsarna och dekorera sedan med ex. strössel eller sockerblommor eller ett hallon etc.
/Helena
Nej fy attan va gott :O
Så fina de blev med blommorna på!
Så gott! Så kul med en liten surprice i mitten :)