Medelhavsgratäng med soltorkadtomat-sås
Ingredienser (4 port):
* ca 300 g pasta
* 1 st paprika
* 200 g zuccini
* 1 st rödlök
* 2 vitlöksklyftor
* 100 g urkärnade svarta oliver
* 1 burk svarta bönor, ca 240 g
* flytande margarin att steka i
Tomatsås:
* 50 g soltorkade tomater i olja
* 3 dl vatten med 1 grönsaksbuljongtärning
* 2,5 dl minimat
* 3 msk vetemjöl
* 1 msk torkad basilika
* salt och peppar
Glutenfritt? Ta glutenfri pasta och red av med maizena istället för vetemjöl.
Laktos- och mjölkfritt? Byt till Oatly iMat istället för minimaten. Stek i olja.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan. Skär paprika, zuccini, rödlök i grova bitar och hacka vitlöken. Fräs i lite flytande margarin tills det får lätt färg. Blanda sedan pastan med dessa grönsaker samt bönorna. Lägg i en ugnsfast form. Mixa de soltorkade tomaterna med en mixer. Tillsätt buljongvatten och minimat och koka upp. Låt sjuda i ca 5 min utan lock. Red av med vetemjöl tills det tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar och fördela sedan tomatsåsen över pastan i formen. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
/Helena
Det där lät väldigt gott! :D
Blir sugen på att åka till Grekland av detta receptet! :)
Hittade surisarna, så ska snart prova dem !!
Lät riktigt gott, det dära receptet tänker jag minsan spara !!
Oj så gott det låter!