Chokladföljetong del 42 - Anthon bergs Salmiak

Dags att recensera choklad nummer fyrtiotvå som jag provat på, i min följetång där jag ska testa nya konstiga, intressanta och spännande chokladsorter/smaker som kommit. Jag ska ta reda på om smaken fungerar som choklad och om den är god. Jag kommer ge chokladen helhetsbetyg från 1-5 där 1= dålig, 2= ej godkänd, 3=helt okej/godkänd, 4=bra/god! och 5=underbar!


Anthon Bergs Salmiak
Ni som känner mig vet att jag älskar choklad med lakrits (sen min sommar på Island). Först ut i Sverige nu så var Marabou med ett mjölkchoklad med lite lakrits i - tyvärr ingen höjdare. Sen kom ju fazers Salmiakki och Plopp saltlakrits och de är jättegoda!! Och nu var det alltså Anthon Bergs tur att följa efter - med ett choklad som heter Salmiak. Men nej, jag blev väldigt besviken. Jag tycker lakrits passar bäst i mjölkchoklad. Detta chokladet kändes som mörk choklad, fast att det egentligen inte är det. Och Ogod sådan... lite kvalmig och den lixom vrider sig i munnen. Lakritsen var små hårda lakritspluttar - rätt tråkigt. Nej, verkligen inget choklad jag rekommenderar. (dock iaf ett + för att den var Fair trade!)
Pris: ca 23 kr för 100 g
Helhetsbetyg: 2


Imorgon ska jag och se ett föredrag med Annika Dahlqvist, så ikväll måste jag kolhydratladda lite! Haha, nej skämt åsido... men jag delar inte Annikas sätt att se på vad som är hälsosamt, men det ska bli intressant att höra hennes syn på saken ändå.

/Helena


Kommentarer
Postat av: Mik

och vad fuskit, jag vill också gå på föreläsning. är det genom skolan?

2010-01-12 @ 09:23:12
URL: http://mikkatude.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback