Potatis- och palsternackssoppa

VECKANS BILLIGA MATRÄTT/TIPS!

Jag har ätit väldigt mycket palsternacka det senaste och tänkte på det, att jag aldrig gjort soppa på just palsternacka innan. Så det var det ju dags att testa! Blev gott, men kanske inte sådär jättespännande...


Ingredienser:
* ca 400 g potatis
* ca 400 g palsternacka
* 1 st gul lök
* 1 vitlöksklyfta
* 1 tsk rosmarin
* 3 msk fryst hackad persilja
* 3 st lagerblad
* 1 liter vatten
* 1 st grönsaksbuljongtärning
* salt och peppar

Gör så här:
Hacka lök och vitlök och fräs i lite flytande margarin i en gryta. Skär potatis och palsternacka i småbitar och fräs med löken en liten stund. Häll på vatten, buljongtärning, rosmarin, persilja och lagerbald och låt sedan småkoka i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Ät tillsammans med en smörgås eller knäckebröd.

/Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback