Polkagrisbiscotti
Ingredienser (15 st):
* 50 g margarin
* 1 ägg
* 1 dl socker
* 50 g polkagrisar
* ca 3 dl vetemjöl
* 0,75 tsk bakpulver
Degkorvarna innan gräddning, efter gräddning, och sedan när de är skurna.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna något. Blanda socker och ägg i en annan bunke. Hacka polkagrisarna. Blanda ner polkagrisar och margarinet med sockerblandningen. Blanda till sist ner mjöl och bakpulver. Blanda degen ordentligt och forma sedan till en lång korv, ca 5 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 20 min. Ta ut plåten, sänk ugnen till 125 grader, och skär korven i 1 cm tunna skivor. Grädda ytterligare 10 min i ugnen. Om man vill kan man låta biscottin svalna i ugnen tills de kallnar, eller över natten. Jag hade dock inte tid med detta då jag skulle ha in maten i ugnen strax efter :P
Snart kommer några kompisar hit så vi ska ha julfika!
/Helena
Så gott det låter med polkagrisar i
Dom var supergoda!!
Vilken spännande idé med polkagrisar i bicottin, jag har bara gjort med choklad och citron/kokos innan men detta var ju lite kul och annorlunda :)