Bagelsbakning

Igår träffades vi några kompisar och bakade bagels ihop. En vän, som ska flytta till Australien (Jag är avis!) ville hinna testa på att göra detta innan flyttlasset går!

Recept på vanliga bagels samt några grövre finner du här: http://matresan.blogg.se/2009/january/bagels.html


Bagelsen utbakade och redo för lite jäsning innan kokningen.


Kokade, fått frön på sig och nu redo för ugnen.

 
Goda blev dem! Och massor med pålägg hade vi att välja på då alla tagit med sig varsitt pålägg. Olika ostar, fikonmarmelad, creamcheese, jordgubbs- och rabarbermarmelad, jordnötssmör, ost, lätta, ruccolasallad...


Bagels med jordnötssmör, svartpepparost och sedan min favoritkombination: creamcheese och fikonmarmelad!

/Helena


Kommentarer
Postat av: Therese

Åååå, så gott det ser ut med alla tillbehören uppdukade! Creamcheese är nästan ett måste till bagels för mig :) Ska testa med fikonmarmelad när jag testar nästa gång! Ha en fortsatt trevlig advent!!

2010-12-05 @ 17:23:38
URL: http://teatravel-glutenresan.blogspot.com/
Postat av: Susanna

Ser riktigt gott ut! Spännande att man kokar dem! Har aldrig testat att göra bagels, men blir sugen efter att ha läst det här!

2010-12-05 @ 20:32:35
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Har ännu inte gjort egna bagels, måste ta och testa på det

2010-12-05 @ 20:57:54
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: emma

ååh bagels åt jag på en brunch på hard rock café i sthlm. första gången jag provade, nu ska jag göra egna =)

2010-12-06 @ 09:08:28
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: Annie S.

Vad många gods pålägg!

2010-12-06 @ 16:08:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback