Fryst hallonfluff
En fräsch och syrlig dessert som jag gjorde i helgen. Den är också fettsnål, om man vill ha något lättare som efterrätt, men innehåller en del socker. Jag tror dock att man kan ändra tre matskedar socker till två, om man vill göra det ännu lite lättare. Receptet fungerar bra till två portioner, men gick också lika bra att äta själv :) Och bären kan man ju byta ut till vilka bär man vill! Den var verkligen jättegod!
Ingredienser (till 2 port):
* 1 äggvita
* 3 msk socker
* 1 dl lättkesella (eller annan lätt-kvarg)
* 2 dl frysta bär (1 dl i och 1 dl som garnering)
* rivet skal av 1/4 limefrukt
Gör så här:
Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett hårt skum. Blanda kesella och 1 dl bär. Rör sedan samman äggfluffet och kesellablandingen. Ställ i frysen att stelna i ca 1 h. Ta sedan ut det och förvara det i kylen ca 15 min innan servering. Garnera med den andra dl bär (som fått tina).
/Helena
Mmm ser gott ut! ska provas
sv; ja, avokado och salt är svårslaget! (:
ska nog också prova den där! :D mums! :)