Chokladföltetong del 8 - Karl Fazer - Maya "chili-majs mjölkchoklad"

Dags att recensera choklad nummer åtta som jag provat på, i min följetång där jag ska testa nya konstiga, intressanta och spännande chokladsorter/smaker som kommit. Jag ska ta reda på om smaken fungerar som choklad och om den är god. Jag kommer ge chokladen helhetsbetyg från 1-5 där 1= dålig, 2= sådär, 3=okej, 4=bra och 5=underbar!

 

Karl Fazer - Maya "chili-majs mjölkchoklad"

Denna mjölkchoklad med majskrisp och chili i ger munnen en smakupplevelse. Just i ätandets stund känner man inte av hettan så mycket, men eftersmaken nästan bränner i munnen av chilin! Men, jag gillar det. Att smaken stannar kvar så länge, även fast chokladen är uppäten, känns rätt prisvärt och trevligt :P Och man behöver inte äta många bitar för att känna sig "nöjd". Lite tråkigt dock är att jag inte hittar någon chili i ingrediensförteckningen, utan bara ett aromämne som heter "capsicum" vilket är chili på latin. Men detta skall jag låta vara osagt då jag inte vet om det är riktigt chili eller bara en arom som tillsatts.

Namnet "maya" på chokladen förklarar Fazer härstammar ifrån att Maya-indianerna rostade och krossade kakaobönorna och blandade dem med starka kryddor.

Pris: ca 6 kr för 42 g

Helhetsbetyg: 4

  

Någon mer som smakat denna chokladen?

Next up! - Marabou Premium "Dark raspberry"

 

/Helena


Kommentarer
Postat av: Thess

Den har jag inte sett, och K som gillar Fazer-choklad. Är den glutenfri?

Kram!

2009-01-12 @ 14:22:21
URL: http://tessielur.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag var inne på Fazers hemsida och det verkar som att den är glutenfri! Men läs på innehållsförteckningen själv för säkerhets skull. /Helena

2009-01-14 @ 19:26:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback