Currydoftande majspaj

Sen majstestet har jag haft vääldigt mycket majs i frysen. Nu var det dags att använda upp i alla fall en del av dem! Därför improviserade jag ihop en majspaj smaksatt med curry. Degen blev väldigt god också, då jag la i lite frön.


Ingredienser (ca 4 port):
Pajdeg:
* 3 dl grahamsmjöl
* 2 msk hela linfrön
* 1 msk sesamfrön
* 50 g becel lättmargarin
* 2-3 msk vatten

Fyllning:
* 1 burk skivade champinjoner
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* 1 burk majs (ca 280 g)
* 1 msk curry
* 2 ägg
* 2 dl havremjölk
* salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Degen blev lite seg men det är bara att trycka och trycka, så går det tillslut. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
Fräs champinjonerna i ett stekjärn. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna och lägg i dessa tillsammans med champinjonerna. Stek tills löken känns mjuk. Blanda ner majsburken och curryn. Lägg fyllningen i pajskalet.
Vispa ägg och mjölk lite i en skål. Salta och peppra och häll sedan blandningen över pajen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.


Glutenfri: Använd glutenfritt grovt mjölmix istället för grahamsmjölet.
Laktos- och mjölkfri: Receptet ovan är laktos och mjölkfritt. Observera att du då måste använda becel i pajdegen, steka i olja samt använda havremjölk till äggstanningen.

Idag fyller min mamma år, Grattis grattis!! :) o hoppas det blir någon smaskig tårta!
/Helena


Kommentarer
Postat av: Jenna

Det såg gott ut! Paj är något jag inte brukar våga ge mig på, fast det kanske inte så svårt egentligen bara man provar? :)



Är oxå en riktig frukostnörd som du ser! Finns ju ingen måltid som är lika god, så jag älskar att lyxa till den med något roligt, även om det tar sin lilla tid på morgnarna! Kul att du gillar bilderna :)

2009-04-28 @ 19:20:34
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Marie

Åh, så gott det ser ut! Blir till att ta ett kvällsmål här! Jag matlåde-lagar lax och rotfrukter i ugn nu. Hm, får se när det tänker bli klart. =o)

2009-04-28 @ 23:19:24
URL: http://www.metrobloggen.se/Endorfiner
Postat av: Susanna

Vilken tjusig bild du tagit! Jag riktigt känner currysmaken från bilden!

2009-05-02 @ 10:41:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback